Náš největší úspěch není v tom, že nepadneme, ale v tom, že vždy vstaneme, kdykoli padneme.

úterý 17. prosince 2013

Vánoční Vídeň

Ahoj,
jak jsem se již zmiňovala v nějakém minulém článku, tuto sobotu jsme s přítelem jeli do vánoční Vídně (dali jsme si to jako dárek k našemu tříletému výročí :) a až na docela vtipnou cestu, kterou nám "zpříjemňovala" parta opilých ženských a jejich hádka s řidičem, to bylo moc fajn. Počasí nám vyšlo naprosto geniální, lépe snad být ani nemohlo (jen kdyby tam bylo aspoň trochu sněhu pro vánoční atmosféru ehmm O:)
Aspoň mu v tom bylo teplo :))
Nejprve jsme se zastavili v Schönbrunnu a okoukli tamní trhy (jestli tam bylo hafo lidí, tak to nechtějte raděj vědet, co nás čekalo u radnice :D)...Z toho zámku jsem byla docela paf (kam se hrabou naše české a že jsem jich u nás už viděla solidní kopu)...Docela mne překvapilo (a že se vůbec divím), tak češtinu jsme slyšeli na každém rohu a troufám si říci, že i více než samotnou němčinu :D...Nemohla nám ujít ani "místní atrakce" v podobě krmení veverek (bez pytlíku oříšků do Vídně ani nejezděte!!)...Kdyby to šlo, hned bych si jednu odvezla domů :))...Je to strašně roztomilé zvíře, no ne?:)
Po dvouhodinovém rozchodu jsme nastoupili do metra (jupíí, má druhá jízda metrem :D) a jeli k radnici, kde byly mnohonásobně větší trhy. Vystoupili jsme o pár zastávek dříve, abychom si mohli prohlédnout místní památky, prošli se kolem vídeňského parlamentu a dalších památek až k radnici. Naši cestu jsme museli uspíšit kvůli líným "alkoholičkám" z autobusu, které se tam jely snad jen opít z vídeňského punče, projít si trhy a šup domů. U radnice nás tedy čekal další rozchod a kdo chtěl, mohl se projít s průvodkyní po dalších památkách. Jak říká přítel, tam zůstalo jen to zdravé jádro, které se skládalo ze 7 lidí vč. průvodkyně z celého autobusu :D...Bylo to super, nikdo si už po cestě nestěžoval a i jsme něco z  Vídně viděli :)...Překvapily mne ty davy snad ve všech ulicích, kterýma jsme procházeli a na trzích jsem byla ráda, že jsme strávili max. půl hodinku. Měla jsem strach, že mě v té tlačenici někdo poleje punčem/svařákem, neustálé popostrkování na náladě taky moc nepřidalo. Ale na pohled to bylo velmi hezké a tématické, všude samé ozdoby, betlémy, svíčky atd. Připadala jsem si tam opravdu jak na vánočních trzích :)...I jsme se stavili do radnice si poslechnout nějaké vánoční písně (předpokládám, že byly vánoční :D, německy neumím), které tam zpívaly sbory z jednotlivých zemí. S přítelem jsme aspoň snížili věkový průměr osazenstva o nějakých 40 let :D
A tady již pár fotek:
Opravdu slabý odvar oproti návštěvníkům trhů u radnice
Punč a hrníček na památku je snad povinností každého
 návštěvníka trhů :)
No není ten Betlém krásný?:)
Uměla bych si vybrat.
 
Jde vidět, že nám vyšlo opravdu krásné počasí.
Na tuto fotku jsem nejvíc pyšná. Sice jsem přítele připravila o půlku
 hlavy, ale ta veverka je božííí!! :)
A společné foto na závěr nesmí chybět! :)


Co vy a vánoční Vídeň? Byli jste letos? Líbilo se vám tam?







 

1 komentář:

  1. Ve Vídni jsem byla hodněkrát a pokaždý hezký, ale tenhle rok jsem jela do Salzburgu a krásný to bylo taky. Ta veverka je dokonalá.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za jakýkoliv komentář :), reaguji na ně zde na blogu.