Náš největší úspěch není v tom, že nepadneme, ale v tom, že vždy vstaneme, kdykoli padneme.

pondělí 23. prosince 2013

Vánoce, Vánoce přicházejí

Krásné odpoledne :),
tak co, už máte všichni nakoupeno a zabaleno? Stromeček nazdobený, cukroví napečené atd.? Mi osobně vůbec nepřijde, že by zítra již byly Vánoce. Čím jsem starší, tím méně to nějak prožívám (doufám, že se to v budoucnu s dětmi změní :)...Ale zase vzpomínky na Vánoce v dětství jsou moc fajn. Jako snad každé dítě jsme s bráchou nemohli vydržet až do večera. Naším zvykem ještě bylo chodit na večeři k prarodičům, kde se pak zazvonilo zvonečkem a šlo se (v našem případě spíš běželo :D) ke stromku s dárky. Tam jsme si zazpívali koledy a když jsem byla starší, tak jsem nejraději rozdávala dárky (to mi nikdo nesměl vzít, to bylo prostě moje). Pak nás čekala dlouhá štreka (babička bydlí přesně na druhém konci vesnice co my) k domovu, kde jsme už z dálky viděli, jak svítí stromeček (známka toho, že u nás už Ježíšek byl :). Největší muka pro nás byla, když jsme přišli domů a taťka (pro větší napětí) šel ještě nakrmit naši zvěř (holt vesnice) a až pak se šlo pod stromek :)...Nevím co za vašeho dětství bylo "in", ale my byli strašně nadšení z knih o dinosaurech, dinosauřích hraček a jako dnes si pamatuju, jak jsem byla nadšená z těhotné barbie :D Co vy a vaše Vánoce z dětství? Utkvěla vám v hlavě nějaká vzpomínka?
zdroj: www.dama.cz
No nic, pomalu se vrátím k současnosti, docela by mne zajímalo, je u někoho vůbec sníh? Jak zrovna milovník toho "bílého hnusu" nejsem, tak o Vánocích mi neskutečně chybí :(. Přeci jen tomu Štědrému dni dodává tu správnou atmosféru.
Co vy a půlnoční, chystáte se někdo? Do kostela zrovna dvakrát nechodím (naposledy jsem tam snad byla na přijímání O:), tak jsem si řekla, že bych po těch sto letech i zašla se podívat, třeba o Vánocích tam bývá jiná atmosféra. Po zjištění, že u nás půlnoční začíná ve čtyři odpoledne :D mne to přešlo.

Každopádně cílem tohoto článku bylo všem popřát šťastné a veselé Vánoce, spoustu vánoční pohody a hlavně žádný stres a strach z jídla, žijeme jen jednou, tak proč si neumět i dopřát :)...Nervování si myslím má člověk dost přes rok, tak si s čistým a klidným svědomím zahřešte, budete mít pak celý rok na spálení  vánočních kalorií a případných špíčků :)




A když už ten sníh nemáme naživo, tak aspoň na obrázku :)

http://www.hokejoveautogramy.cz
 
 ŠŤASTNÉ A VESELÉ!!!!:)




3 komentáře:

  1. Když jsem se ráno koukla z okna, tak mi bohužel taky vůbec nepřišlo, že mají být Vánoce :( Tak snad nám to ta atmosféra vynahradí :) Jinak taky ti přeju krásné Vánoce :)

    OdpovědětVymazat
  2. u nás sníh taky není. Hezké Vánoce.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc hezký článek. :-)
    Taky chci sníh! Třeba se zítra počasí umoudří a ráno bude všude bílo. (ach, ta naivita :D )

    OdpovědětVymazat

Děkuji za jakýkoliv komentář :), reaguji na ně zde na blogu.