Náš největší úspěch není v tom, že nepadneme, ale v tom, že vždy vstaneme, kdykoli padneme.

pátek 20. prosince 2013

Předvánoční vykecávačka

Zdravím vás:),
tak co přípavy na Vánoce, jsou již v plném proudu? Těšíte se na ně? Máte nakoupené již všechny dárky?
Já se na Vánoce těším, jsou to v pořadí již druhé, které trávím s přítelem u mých rodičů (nesmím vynechat ještě bráchu :). Na první svátek však již poputujeme "domů" do Opavy a hurá k přítelovým rodičům :).
Jak u vás probíhá Štědrý den?
Já to vidím nejspíš takhle:
Zdroj: www.facebook.com
  • ráno klasicky posnídám domácí vánočku (pro sebe si dělám výbornou z celozrnné mouky, která mi chutná víc než klasická) s máslem a domácí marmeládou, hrnek kakaa
  • po snídani nazdobím naši "ochechuli" (lépe se náš malý umělý stromek nazvat snad ani nedá :D), co vy, máte živý nebo umělý?
  • pomůžu mamce s nějakými těmi přípravami v kuchyni a s přípravou punče (čím více rozinek, tím lépe O:)
  • budeme sledovat pohádky, popíjet punč a pojídát nějaké to vánoční cukroví (o Štedrém dni se opravdu omezování nekoná, je třeba si občas umět vyhodit z kopýtka :))
  • snad se na řadu dostanou i společenské hry (když už se s nimi taháme "až" z dalekého severu :D )
  • k večeři bude tradičně rybí polévku a ryba (v mém případě losos) či filé s bramborovým salátem (začínám pomalu ale jistě přicházet na chuť rybám, ale kapr fakt neee)
  • tradiční procházka na hřbitov
  • po návratu domů zapálíme plovoucí svíčky za každého z nás (moc hezká tradice :)
  •  za poslechu koled si rozdáme dárky a končí Štědrý den :)
A co vy a vánoční cukroví? Napečeno nebo kupujete, necháváte si péct na zakázku? My mívali vždy hodně druhů, ale letos se peče jen na přání. Máme klasické cukroví v podobě žloutkových tyčinek, medvědích pracen, lineckého, vanilkových rohlíčků, marokanek a bratislavských rohlíčků :). O Vánocích mamka ještě dělá medovník. Já se chystám na skořicovo-jablečné šneky podle FitFoodManic, strašně mi zachutnali (s mým lehkým vylepšením tedy).

11 komentářů:

  1. Máte krásný rozvrh na Štědrý den. :) U nás rozhodně není tak "plný." :)
    Stromeček máme vždy živý, miluji tu vůni. :)
    Cukroví nepečeme asi už 3 roky, vždycky totiž dostaneme plnou krabici od babičky, aniž bychom o ní prosili. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D To jsou ty babičky :) Živý stromek závidím, taky mám ráda jeho vůni. Musí mi však stačit jen to, když projdu kolem prodejců se stromkama :D

      Vymazat
  2. Prosim nedas sem recept nebo odkaz na recept na tu celozrnnou vanocku?? :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. spojila jsem tyto dva recepty: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=14642 a http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=11537 urcite potom dodam svuj vytvor :)

      Vymazat
  3. Zní to krásně pohodově :)) A předpokládám, že máme stejný ,,stromeček" :D :)) Taky pečeme ale méně a Štědrý den máme trošku hektičtější, ale stále pohodový :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ať žije ochechule :D :D...Hlavně, že je pohodový :)

      Vymazat
  4. Poslední dva roky jsem trávila Vánoce od rána do večera na brigádě. Vyhla jsem se přípravám a vydělala si jednou tolik. Brigádu už nemám a jsem vlastně hrozně ráda, že budu letos doma a užiju si ty stresy se stavěním stromečku (taky máme ochechuli :-D), který prostě do stojanu nikdy nepasuje. :-D Cukroví máme domácí. Já si dělala várečku polentového a ovesných sušenek, jinak ho mít nemusím.
    Kapra taky nejím, většinou mám pangasia, letos mám slíbeného taky lososa, moc se na něj těším, normálně ho nekupujeme kvůli ceně, občas si akorát beru ty uzené plátky, které zbožňuji. ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukám, že ochechule vládne Vánocemi :D :) Neumím si představit, že bych o Vánocích od rána do večera byla na brigádě :O Obdivuju tě :)
      Miluju lososa, škoda jen té ceny :/ :)

      Vymazat
  5. Díky za přivítání ^^ my jsme letos upekli 19 druhů cukroví, takže chci ještě jeden druh do Štědrýho dne zvládnout, abysme to hezky zaokrouhlili :D stromeček stavíme už den předem, máme umělej, přijde mi to stejně lepší, než živej :D večer si dáme kapra se salátem (vždycky se na něj těšim celej rok!) a potom s bráchou jdeme nahoru, vyhlížíme z okna ježíška a rodiče mezitim naskládaji dárky pod stromeček :D potom zazvoní a my běžíme dolů a rozdáváme si a rozbalujeme dárky ^^ miluju Vánoce! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 20 druhů? Fííha :)
      tak to máte moc hezkou tradici :)

      Vymazat

Děkuji za jakýkoliv komentář :), reaguji na ně zde na blogu.