Náš největší úspěch není v tom, že nepadneme, ale v tom, že vždy vstaneme, kdykoli padneme.

čtvrtek 12. prosince 2013

Jáhly s červenou čočkou a kuřecím masem

Tak opět přicházím s dalším receptem, tentokrát na jednoduchý a přesto výborný oběd. Myslím si, že inspirace není nikdy dost a fantazii se meze nekladou :) Proč si nedopřát v takovém pošmourném počasí aspoň hezky barevné jídlo :), hned člověku lépe chutná.
 
Co budeme potřebovat?
Množství surovin si libovolně upravte dle sebe :)
Já mám na dvě porce:
100 g jáhel
60 g červené čočky
200-250 g kuřecího masa
sůl, pepř, špetku chilli
cibuli, mrkev (v mém případě 2 větší cibule a 2 mrkve)
 
Postup:
Nejdříve jsem si nadrobno nakrájela cibuli a osmahla ji spolu s nahrubo nastrouhanou mrkví. Dala jsem si vařit vodu a do ní jsem nasypala osmaženou směs (aby mi vznikl zeleninový vývar), osolila jsem ho, opepřila a pro grády přidala trošku chilli. Po nějakých cca 15 minutách jsem přisypala jáhly a nechala vařit 15-20 minut, přisypala jsem čočku a za nějakých cca 10 minut jsem odstavila (ochutnávejte, abyste neměli jáhly nebo čočku tvrdou) a dle potřeby přilévejte vodu. Během té doby jsem si osmahla kuřecí maso a přidala do směsi.
Přeji dobrou chuť.
 

 

1 komentář:

  1. Výborné, vařila jsem přes víkend. Určitě ne naposledy...díky za zdravý a chutný receptík! Hanka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za jakýkoliv komentář :), reaguji na ně zde na blogu.