Náš největší úspěch není v tom, že nepadneme, ale v tom, že vždy vstaneme, kdykoli padneme.

čtvrtek 26. prosince 2013

I u nás se Ježíšek zastavil :)

Ahojte :),
tak jak jste prožili Štědrý den? Byli jste hodní a čekaly na vás nějaké dárečky pod stromkem?:) Nezaskočila vám žádná kůstka? A důležitá otázka co vy a dopřávání si? Doufám, že jste nepraskli ve švech a hlavně, že jste si ten den náramně užili a bez výčitek!:)
Já jsem s Vánocemi nadmíru spokojená :) Ráno jsem začala vánočkou s kakaem a chlebem se šunkou (tak to dopadá, když má člověk chuť na něco sladkého a slaného zároveň :D)...Celý den probíhal v harmonii a pohodě :)...Vyšly veškeré plány přes sledování pohádek, hraní her a ujídání domácího cukroví, popíjení punče a návštěvy hřbitova (chodím zapalovat svíčku spolužákovi ze základní školy, který umřel v 9 letech :( )
Po procházce jsme zasedli ke stolu a povečeřeli rybí polévku a rybu s bramborovým salátem. Přemýšlela jsem o odlehčenější verzi (to přiznávám a bez mučení! :D), ale když se tam na mne v míse tak usmíval, nedalo se mu odolat a byl fakt vynikající :)...Jde opravdu poznat, že ho mívám jednou maximálně dvakrát ročně :) a náležitě si ho dokáži vychutnat a těšit se na něj.
Po večeři jsme šli pod stromek a zapálili plovoucí svíčky. Tentokrát se role rozdavače dárků ujal bratr a k mému překvapení (nebyla jsem zrovna nejhodnější O:) jsem nejvíce dárků dostala já :D..Čekal tam na mne nový protein (toffee karamel, tak doufám, že bude dobrý :), gainer, balíček s jídlem (sušené ovoce, kokosový olej, třtinový cukr, kvetoucí čaje atd.), nějaké to spodní prádlo, peníze, poukazy do zdravé výživy (ty jsem nečekala, udělaly mi hroznou radost), králík na baterky :D (ať žije vnitřní dítě :).
Nakonec mi vyšla i ta půlnoční mše, na kterou jsme si s mamčou zajeli do sousední vesnice. Přeci jen je lepší půlnoční o půl deváté než ve čtyři :D...Musím podotknout, že občasná návštěva kostela je fajn záležitost (byla jsem tam tak po 10 letech :) Chodí z vás někdo na půlnoční?
Teď už přejdu k nějakým těm fotečkám:

Ať žijí tradice alá zapalování plovoucích svíček :)

Moje skromná kupička dárků :D

Nelze nepřidat fotku v akci :)
Účastnila jsem se dvou "vánočních výzev", takže na mne ještě vykoukli tihle krasavci:

A jaké byly vaše Vánoce??? :)

18 komentářů:

  1. Chuť na slané a sladké zároveň znám, největší dilemata mám před snídaní. :-D Vánoce u nás proběhly v pohodě. Já jsem po snídani nazdobila stromeček, k obědu jsem dostala extra zeleninovou polévku, protože s hříbečkama nesnesu (ale na pizze mi už nevadí :-D), s tatíkem jsme dělali odpoledne chlebíčky a k večeři jsem měla dokonalého lososa a pod stromečkem dárečky, které mi udělaly radost. Letos se mi všichni, i přítel a jeho rodina, trefili do vkusu a nedostala jsem nic, z čeho bych byla rozpačitá a nevěděla, co s tím. Přítelův tatík mě překvapil organickým sprchovým krémem, přítelův bratr pak sypanými čaji, to jsem vůbec nečekala. :-)
    A hlavně jsem byla ráda, že všechny potěšily dárečky ode mě. Snažila jsem se vyhnout pověstným lapačům prachu a zbytečnostem. Včera jsme pak jeli k babči a dneska máme s tatíkem čtenářský kroužek. :-D Zrovna jdu experimentovat s tofu natural, už je potřeba odlehčit jídelníček, budu ho mít poprvé, tak jsem zvědavá, jestli se zadaří nebo se dostane na černou listinu. ;-D
    Moc rozumím tomu se spolužákem. Mně zemřel moc dobrý kamarád, když nám bylo 15-16, ale já jsem se přes to pořád nepřenesla. Hlavně když mu jdu zapálit svíčku, jde vidět, že tam snad nikdo nechodí, jakoby na něj už zapomněla i vlastní rodina... :-/
    Přeji Ti jinak krásné a pohodové svátky. ;-) A užij si králíka. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U mne právě většinou vítězí sladké snídaně, proto mne ta nerozhodnost docela překvapila :D Asi jsem byla přeslazená z předchozího dne :)...Taky jsme po snídani s přítelem zdobili stromeček, který jsem teda raděj ani nefotila, fakt se tou naší ochechulí chlubit nebudu :D...
      To je moc dobře, že se ti všichni trefili do vkusu :)
      To k hrobu mého spolužáka někdo chodí, svíčky tam plápolaly (letos jsem se dívala, že umřeli i jeho prarodiče teda), tak jsem zapálila, ty co zhasly :) sice potvora vítr mi v tom bránil, ale zvládli jsme to :)...Přijde mi to hezké i po tolika letech si vzpomenout.

      Vymazat
  2. Jeee a mě se líbí ten rotoped u rozbalování :D :))) To je spousta dárků co jsi dostala, hlavně ta poukázka se určitě bude hodit, napiš nám pak co sis dobrého koupila :)
    A řekla bych za sebe, že je dobře, že sis nedala odlehčenou verzi, vždyť ta ještě nikoho nezabila a akorát by ti pak bylo líto, žes toho krasavce v míse nechala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je můj milášek :D, který mi v našem minibytečku chybí :( Většina lidí má z rotopedu věšák na prádlo, ale mne na něm baví šlapat :), když se dívám na nějaký seriál či film (vynechávám pak teda bolest zadku, potřebovala bych polštářek na něj :))
      Jojo, už mám takhle 3 poukázky O:) (ještě mám jednu od narozenin, naštěstí nejsou nijak omezeny časem :D). Super nápad na případný článek, díky! :)
      Taky si myslím, že jsem udělala dobře, fakt nemá cenu to tak hrotit :) Mám na to celý život, tak kam spěchat :) Nezdravé jídlo (v přiměřené míře) ještě nikoho nezabilo :)

      Vymazat
  3. Byl jsem na půlnoční poprvé a prožil jsem svojí první hibernaci :D -> nejdříve mi zmrzli ruce, pak kolena a pak to přešlo na chodidla, kdyby do mě někdo šťouchl, tak bych spadnul na jednu stranu :)
    Ale trocha duchovna o Vánocích neuškodí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D :D :D živě si to dokážu představit :D taky jsem čekala, že tam bude solidní kosa, ale bylo mi teplo :O seděla jsem teda hned vedle topení (které nečekaně nehřálo :D), ale asi mne zahřálo to klekání, stoupaní... :D Říkala jsem si to samé, že trocha toho duchovna o Vánocích neuškodí :)

      Vymazat
    2. Vy máte asi bohatý kostel, u nás byla na dřevěných lavicích jenom "deka", takže jenom díky klekání a stoupání (strategicky jsem si sednul dozadu, abych věděl co a jak :D ) jsem neumrzl :D
      teprve v kostele jsem pochopil rčení "zima jak v kostele" :D
      A trošku mimo: závidím Ti ten rotoped, u nás se nikam moc neumístí a běžící pás už vůbec ne, asi si koupím celý barák pro sebe a udělám si z toho posilovnu :D

      Vymazat
    3. Co si tak matně vzpomínám, tak tam snad deka nebyla žádná :O :D Ještě je možnost, že jsem se dostatečně oblékla :)
      Rotoped je bohužel u rodičů, kam se dostanu většinou jednou za x měsíců :/...taky bych ho tady brala, ale v našem minibytečku by ho nebylo kam dát :(...To jsem říkala kolikrát, že by byl můj sen mít doma vlastní posilovnu a obrovskou kuchyň, o obojím si zatím můžu nechat jen zdát :( :D

      Vymazat
  4. Toffee karamel zní moc dobře, pak dej vědět, jak chutná :-)
    A poukazy do zdravé výživy, to je fajn nápad. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napíšu pak recenzi :), od této značky už mám tři proteiny, tak aspoň budu moci porovnat :)...Poukazy do zdravé výživy jsou skvělé, stejně tam často chodím a takhle si vyberu opravdu něco, co spotřebuju :)

      Vymazat
    2. Také se moc těším na recenzi, mám v plánu koupit nějaký nový :) a co je to vůbec za značku?

      Vymazat
    3. Je od fa whey protein :) Většinou trochu používám do snídaní, pečení a do shakeru po cvičení :)

      Vymazat
    4. díky za odpověď:) do této značky bych nešla, ale hlavně že jsi spokojená ty ;)

      Vymazat
    5. já si myslím, že bílkovin mám dost, tak ho mám spíš pro zpestření :) dřív jsem zkoušela od extrifitu wpc 80 čokoládu a to byl hnus, musela jsem ho vypít v kafi, tam mi nevadil :D, ale banán byl dobrý.

      Vymazat
  5. svíčky jsme pouštěli u nás doma snad jednou. mys jsme rádi že se sejdeme. U nás v rodině rozdávám dárky vždycky já (jakožto nejmladší člen rodiny).

    OdpovědětVymazat
  6. Tak pak chceme recenzi na ten protein :) jsem zvědavá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. určitě ji napíšu :)...Vychvalovala si ho hodně fitnessgirl, tak jsem ho chtěla též zkusit :)

      Vymazat
  7. Jé, tak plovou svíčky se u nás nezapalovali snad 10let :) Na půlnoční jsem nakonec nebyla, nějak mě to všechno zmohlo :) Snad bude protein chutnat, zní to opravdu lákavě :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za jakýkoliv komentář :), reaguji na ně zde na blogu.