Náš největší úspěch není v tom, že nepadneme, ale v tom, že vždy vstaneme, kdykoli padneme.

pondělí 24. února 2014

Zapečený guláš se špagetami a sýrem

Toto je asi jedno z mála jídel, které pro svou těžkou nefotogeničnost nebude mít u receptu obrázek :D Ale můžu říct, že jsem ho zařadila mezi top svá jídla (a to jsem ho vařila zatím jen jednou O:)
Z celkového hlediska asi guláš není moc řazen mezi zdravá jídla, ale když ho člověk udělá z libového masa a zahustí ho rozmixovanou cibulí, myslím si, že i největší kritik nemůže proti takovému jídlu říct ani ň.
Nejsem zrovna milovník knedlíků (a to odjakživa), tak jsem přemýšlela, jak takovou situaci vyřešit a hle, zapečený guláš byl na světě. Nebaví mne stále jíst jen maso a příloha k tomu (je to takové "suché" a bez nápadu :) a občas omáčka je fajn zpestření.
Na 4 porce jsem potřebovala:
250 g špaget (dala jsem půl na půl celozrnné a semolinové)
400 g libové vepřové kýty
4 opravdu velké cibule
100-150 g sýru
sůl, papriku sladkou a pálivou (ať to má ty správné grády :)
cca 800 ml horké vody

Nejdříve jsem si osmahla na drobno nakrájené cibule, na které jsem přidala nakrájené vepřové maso, až se zatáhlo, tak jsem ho posypala paprikou a zalila cca 800 ml horké vody. Guláš jsem osolila a nechala vařit do změknutí masa (v mém případě půl hodinky). Vytáhla jsem maso a romixovala guláš, mezitím si můžeme dát vařit těstoviny (já teda špagety rovnou půlím, ať nejsou tak dlouhé). Uvařené špagety jsem smíchala s gulášem, dala do zápekací misky, posypala sýrem a šup do trouby zapéct na 180 stupňů na cca 30-40 minut.

Co vlastně vy a guláš? Chutná vám? Jaký nejvíc? :)

7 komentářů:

  1. Sice už nejím maso, ale guláš jsem měla nejradši:D
    A mamka vždycky dělala zdravý, nezahuštěný moukou, všechno jde zdravě, když se chce:)

    OdpovědětVymazat
  2. No teda, zapečený guláš, to by mě nenapadlo. Někdy vyzkouším :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Zapečený guláš zní hodně zajímavě, až jsem se zpočátku zarazila :D ALe pak jsem si přečetla recept a zní to skvěle :)

    OdpovědětVymazat
  4. zapéct guláš by mě fakt nenapadlo!:D já mám guláše ráda, ale taky radši s těstovinama :)

    OdpovědětVymazat
  5. Guláš mám moc ráda, ale se špagetami bych ho nekombinovala :-) Nejradši mám podlévaný černým pivem ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. v této podobě guláš neznám, ale zní to velice zajímavě :)
    guláš mám ráda nejvíce s těstovinami(kolínkami)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak já jsem už u názvu dostala hlad a ona žádná fotka? Já bych tu nefotogeničnost omluvila :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za jakýkoliv komentář :), reaguji na ně zde na blogu.