Náš největší úspěch není v tom, že nepadneme, ale v tom, že vždy vstaneme, kdykoli padneme.

úterý 11. února 2014

Odlehčená bebe střecha

Myslím, že se snad nenajde osoba, která by neznala tento klasický český dezert :) Nemám v plánu tu vypisovat, jak jsou bebe sušenky zdravé :) Jen je občas fajn změna od pečených moučníků a když člověk nechce zašpinit moc nádobí a nemá taky moc času na trávení v kuchyni, je tohle dobrá volba :) Nemám ráda takové ty máslové krémy, tak jsem zkusila, zda to bude držet i jen pomocí tvarohů a drží, slááva :)

Budeme potřebovat:
1 balení čokoládových bebe sušenek
1 balení světlých bebe sušenek
1 vaničku tvarohu
1 tvaroh v alobalu (kdo má rád více tvarohu, tak by se asi hodil ještě 1 navíc)
med (mi bohatě stačila 1 lžíce)
dle chuti hořká čokoláda (nemusí být)
2 banány


Na alobal si vyskládáme tři řady po 7 sušenkách a střídáme tmavé a světlé. Na tuto "základnu" dáme necelou půlku vyšlehané směsi (tvarohy plus sladidlo) a druhou vrstvu sušenek, kdy je vyskládáme naopak než u předchozí řady a dáme druhou větší půlku tvarohové směsi, do které najemno nastrouháme čokoládu. Doprostřed dáme dva banány a protilehlé strany spojíme v takovou střechu. Moučník dáme do lednice vychladit, ať sušenky naberou vlhkost od tvarohu a změknou :) Hotovo. Samozřejmě je možno ještě střechu polít čokoládou :)


Co vy, děláte bebe střechu? :)

14 komentářů:

  1. Asi jsem ostuda, ale bebe střechu jsem nikdy nedělala a ani nejedla..
    Ta tvoje verze ale vypadá skvěle! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt ne? :) Holky, vy mě překvapujete :D
      Jsem ráda, že se líbí :)

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. hmm, tak jste mě aspoň vyvedly z omylu :D fakt jsem si myslela, že to každý zná :) no, aspoň vás o něco obohatím :)

      Vymazat
  3. :-D také vidím bebe střechu poprvé, poraď, čím nahradit bebe sušenky,nějak je ve Francii nevedeme :-D a ten tvaroh v alobalu a bez alobalu,to je co? :-D dííky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bude oříšek :D Vedou tam nějaké takové sušenky? http://i.mimibazar.cz/h/bc/10/060416/19/l213.jpg a ten tvaroh si kdyžtak zadej do googlu tvaroh ve vaničce a tvaroh v alobalu (nejdou mi sem hodit odkazy, jsou moc dlouhé :/)...jde o to, že ve vaničce je tekutější a v alobalu je tuhý :), takže to pak hezky ztuhne...

      Vymazat
    2. Zítra frčím do Lidlu,zkusím se po něčem podívat,protože jsi mně na to úplně nalákala :-D

      Vymazat
  4. v pořádku,to se prostě stává:) snad budu jak rybička,moc si to přeji:)

    OdpovědětVymazat
  5. moc chutné to je:) já i znám jiný druh střech než jen bebe :) ale všechny mi moc chutnají,nemohu říct,která více či méně,jelikož na každé se něco najde,pro co jí milovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ko Ky a mohla bys mi poradit jak udělat i jinak střehu z bebe sušenek? Kdyžtak mi písni sem, prosím :-) http://lesangesneviventpasquedansleciel.blogspot.fr/

      Vymazat
  6. Bebe střecha je dezert mého dětství:D

    OdpovědětVymazat
  7. Také se přidávám k těm, kteří Bebe střechu neznají a nejedli :D Ale vypadá to dobře, kombinace sušenek a tvarohu by mohla být super:)

    OdpovědětVymazat
  8. Takové dobroty já můžu:-))))

    OdpovědětVymazat
  9. Dobrý den, ve vaničce jaký druh tvarohu - nízkotučný, polotučný nebo tučný? 250g nebo 500g vanička? Předem děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za jakýkoliv komentář :), reaguji na ně zde na blogu.