Náš největší úspěch není v tom, že nepadneme, ale v tom, že vždy vstaneme, kdykoli padneme.

pátek 17. ledna 2014

Snídaňová kaše z ovesných otrub

Krásný den,
přicházím s dalším tipem na zdravou a chutnou snídani. Nemáte ráno moc času a přesto chcete posnídat něco teplého a vydatného? Tak ovesné otruby jsou pro vás jasná volba :) Stačí je pouze zalít horkou vodou/mlékem a nechat odstát. Množstvím vody ovlivníte hustotu kaše. Během doby, kdy ovesné otruby bobtnají si můžete nachystat a nakrájet ovoce. Toť vše :) Jak vidíte, příprava vám nezabere více jak pár minut :)
Ovesné otruby jsou pro tělo velmi prospěšné, neboť pomáhají snižovat hladinu cholesterolu v krvi a zároveň napomáhají kvalitní funkci střev. Obsahují cenné minerální látky a také vitamíny (hlavně skupiny B).
Předem bych chtěla napsat, že se většinou dočtete, že by denní množství otrub nemělo přesáhnout 2 polévkové lžíce, ale jak paní na varimezdrave.cz reaguje, pakliže si dáte jednou dvakrát za týden 50 g ovesných otrub dle tohoto receptu, určitě to tělu spíš prospěje než ublíží. 
Myslím si tedy, že pro případné zpestření snídaní fajn, ale nepřehánět to :) aneb všeho s mírou :) 
Ještě bych chtěla dodat, že ovesné otruby kupuji ve zdravé výživě a 250g stojí do 20 Kč.
Zdroj: www.varimezdrave.cz


Otrubová kaše s kaki, skořicí, proteinem a potápějícím se máslem z vlašských ořechů :)



8 komentářů:

  1. V cem jsou otruby lepsi nez normalno vlocky? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obsahují více vlákniny :) a když je zaleješ vodou/mlékem tak vznikne krásná kaše bez vaření, což se mi s vločkama ještě nepodařilo :)

      Vymazat
    2. obsahují mnohem méně sacharidů - jsou dietnější ;)

      Vymazat
    3. Jestli je něco dietnější nebo ne se u těchto surovin příliš neřeší ... oboje jsou v něčem jinší (ale oboje velmi prospěšné) ale je pravda že ovesné otruby mají cca o 10g Sacharidů méně než vločky , cca o 4g více bílkovin , vlákniny a pouze o 1g více tuků (však těch zdravých)

      Vymazat
  2. vyzera to neskutocne dobre!

    Pozývam na Nobilis Tilia giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/novorocna-nobilis-tilia-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  3. to ani neznám,takže vyzkouším a uvidím :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za jakýkoliv komentář :), reaguji na ně zde na blogu.