Náš největší úspěch není v tom, že nepadneme, ale v tom, že vždy vstaneme, kdykoli padneme.

neděle 29. prosince 2013

Skořicovo-jableční šneci bez cukru

Dobré ráno,
dlouho jsem už nepřispěla s žádným receptem, tak dnes přicházím se šneky :) Inspirovala jsem se u naší oblíbené fitfoodmanic a to bych nebyla já, abych si to zase nějak neupravila O:)...S výsledkem jsem nadmíru spokojená, no nevypadají krásně?:)

Těsto:
  • hrnek a půl celozrnné špaldové mouky
  • špetka soli
  • 3/4 kypřícího prášku
  • pořádná lžička arašídového másla
  • 1/4 hrnku mléka
  • 1 vejce plus žloutek a zbytek na potření
  • špetka stévie (v mém případě cca 1/2 lžičky)
Skořicová náplň:
  • lžíce - lžíce a půl skořice
  • 1 bílek (bude-li se vám náplň zdát moc hutná, přilejte trochu vody)
Jablečná náplň:
  • 3 velká jablka
  • hrst rozinek
  • hrst rozlámaných vlašských ořechů
Nejdříve jsem si připravila těsto smícháním mouky, soli, kypřícího prášku, stévie, mléka a arašídového másla. Ve sklenici jsem si rozmíchala 1 vejce se žloutkem a cca polovinu této směsi jsem přilila do těsta (zbytek se využije později). Rukama vypracujeme těsto, které následně vyválíme.

Vyválenou placku potřeme skořicovou náplní

Zasypeme nastrouhanými jablky, ze kterých jsme se snažili vymačkat co nejvíce šťávy, poté posypeme vlašskými ořechy a rozinkami

Placku smotáme do nohavice, kterou nakrájíme na silné plátky

Šneky vyskládáme na pečící papír a potřeme zbytkem rozkvedlaného vejce

Takto připravené šneky vložíme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a upečeme dozlatova

Přeji dobrou chuť :)

8 komentářů:

  1. není zač,ráda pochválím hezký blog ;)
    díky za spřátelení;)

    OdpovědětVymazat
  2. Mňamky :) tohle občas doma taky dělám a je to fakt dobré :)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky jsem je nedávno pekla a byly výborné. Jen esteticky na tom byly o trošku hůř než ty tvoje :D :)

    OdpovědětVymazat
  4. Teda, to vypadá parádně, hned bych se do toho pustila :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadají fakt skvěle :) Až se zbavíme všeho cukroví a bude čas něco sladkého péct, vzpomenu si na tvůj recept ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Vypadá skvěle, asi si půjčím recept :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj! Spřátelila bys? Máš moc pěkný blog :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za jakýkoliv komentář :), reaguji na ně zde na blogu.