Náš největší úspěch není v tom, že nepadneme, ale v tom, že vždy vstaneme, kdykoli padneme.

pátek 31. ledna 2014

Moje zkušenosti s proteinem EXTRIFIT Professional WPC 80

Krásný páteční den přeji všem čtenářům :),
Banánový drobek
 jak tak koukám na datum, pro některé je to den D v rámci předávání vysvědčení :), jste se svými výsledky spokojeni? Jsem ráda, že na vysoké škole nic podobného nemáme a nevím jak ostatní, ale zrovna na výšce známky nehrotím, jsem ráda, že zkoušku mám a tím to končí :D Joo, kdybych jela na prospěchové stipendium, bylo by to asi jiné :)
Teď však k hlavnímu tématu článku. Už jsem vyzkoušela několik různých proteinů (celkově od 4 různých značek), tak jsem si řekla, že by bylo fajn o nich napsat i nějaký článek. Já teda proteiny používám jen pro zpestření stravy, myslím si, že bílkovin mám ve stravě docela dost. Nejčastěji  je používám v malém množsví ve snídani, zapečené ovesné kaši, lívanečkách, kdy jím vlastně nahrazuji mléko (abych neměla denně tolik mléčných výrobků). Dnes přišel na řadu asi jeden z nejznámějších a nejoblíbenějších proteinů vůbec (co tak čtu různé diskuze a blogy) a to protein od Extrifit professional WPC 80. Měla jsem možnost vyzkoušet dvě příchutě a to čokoládu a banán. Nejsem žádný troškař, četla jsem skvělé recenze na čokoládový, tak proč bych si hned do začátku nekoupila dvoukilové balení že :D, k tomu byl zdarma vzorek dle volby (zvolila jsem si banán). 
Svého rozhodnutí jsem ovšem záhy litovala. Vím, že hodně lidí je s čokoládovou variantou spokojena, ale asi mám mlsný jazýček, chutná to neskutečně chemicky a čokoládu mi to nepřipomíná ani dle vůně. Tak teď co s tím? Dvě kila je docela dost :/ Zkoušela jsem proteinové muffiny, letěly do koše, proteinové palačinky, též skončily v koši...Někde jsem četla, že si někdo dává protein do kávy :) tak proč to nezkusit, že...Přinejhorším ji též vyleju a hle, tam mi chutná :D Není nad to vypít 2 kila proteinu v kafi :D (dávám ho i do cara)...Po této zkušenosti jsem měla strach otevřít malé banánové balení, ve srovnání s čokoládou to je jak nebe a dudy, banán je sice sladký, ale pro můj mlsný jazýček velmi chutný (opravdu mi chutí připomíná banán a ne nějakou umělou hmotu)...škoda, že jsem to neudělala naopak a  nekoupila si dvě kila banánového :D Holt chybami se člověk učí :)
Se zbytkem co výrobce deklaruje, souhlasím. Co se týče rozpustnosti, tak je v šejkru skvělá, vůbec nepění, netvoří hrudky :), jen dle mého chuť u čokolády strašně pokulhává.

Čokoládový obr
Ještě by někoho mohlo zajímat složení, tak tady ho máte:

čokoláda - instantní (snadno rozpustný) syrovátkový CFM (mikrofiltrovaný) proteinový koncentrát (tvoří 99 % obsahu bílkovin výrobku), odtučněné kakao, guarová guma (zahušťovadlo, stabilizátor), aroma, sladidla: sukralóza, acesulfam K, multivitamín: thiamin hydrochlorid, riboflavin, pyridoxin hydrochlorid, cyankobalamin, kyselina listová, D-pantotenát vápenatý, nikotinamid, D-biotin, D-alfatokoferol acetát, kyselina askorbová, přírodní trávicí enzymy bromelain a papain.

banán - instantní (snadno rozpustný) syrovátkový CFM (mikrofiltrovaný) proteinový koncentrát (tvoří 100 % obsahu bílkovin výrobku), guarová guma (zahušťovadlo, stabilizátor), aroma, multivitamín: thiamin hydrochlorid, riboflavin, pyridoxin hydrochlorid, cyankobalamin, kyselina listová, D-pantotenát vápenatý, nikotinamid, D-biotin, D-alfatokoferol acetát, kyselina askorbová, sladidla: sukralóza, acesulfam K, přírodní trávicí enzymy bromelain a papain

Závěrečné shrnutí:
  • skvělá rozpustnost
  • nepění
  • netvoří hrudky
  • příchuť banán skvělá, čokoláda těžký propadák
  • cena - v akci můžete koupit dvoukilové balení i kolem 1000 kč, což si myslím, že jde
Doporučení:
 Protein lze objednat i v menších 250 g sáčcích, proto doporučuji koupit si třeba od každé příchutě, která vás láká jeden a zkusit zda vám sedne, 100 lidí 100 chutí, třeba zrovna vás čokoláda osloví :)

Co vy a proteiny? Používáte? Který vám sedl nejvíce?

29 komentářů:

  1. WPC 80 od Extrifitu za ty peníze není vůbec špatný protein. S tou čokoládou mi to taky už pár známých říkalo. Já naštěstí měl příchuť borůvka a s tou jsem byl spokojen. Jinak jak říkáš, rozpustnost, pěnivost super (teď mám Nutrend 100 Biscuit a to je hrůza, děsné práší a pění). Jinak na ronnie.cz bývá často akce 2Kg+250g sáček za cenu kolem 1000 Kč (teď je tam za 1099 kč).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já vím, brala jsem ho právě z ronnie.cz :) aspoň vím, že tedy Nutrend 100 nebrat :D

      Vymazat
  2. Já zatím s proteiny moc zkušenosti nemám, zatím jsem měla jenom jeden jahodový, na který jsem náhodou narazila v Lidlu :-D A teď mám takový konopný, říkám mu žabinec, jak je zelený a chutná hnusně... je fajn, že je přírodní a hodně zdravý, ale jinak fuj...:-D Už abychom ho dopotřebovali :-D

    OdpovědětVymazat
  3. zatím jsem měla jen jahodu od Scitec, ale příchuta jahoda-bílá čoko je šíleně sladká...takže dávám jen občas do kaše a do tvarohu...čokolády mám dost v gaineru :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no já si teď koupila nějaký gainer a teda total hnus :/ bývalej čokoládovej byl skvělej :) jakej máš ty?

      Vymazat
  4. Ja mam od scitec cokoladu a taky je to silene sladke, vetsinou kdyz jsem ve skole, tak to sypu misto kakaa na kasi a doma si to davam s bananem po posilce :)

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý tip :-) Nevím, zda bych šla do banánové příchuti, ale to je věc chuti. Nedávno jsem se pustila do Laktofit Proteinu 65 s čokoládovou příchutí a zatím mohu doporučit :-)

    OdpovědětVymazat
  6. já mám neochucený protein a vyhovuje mi i když ho moc často nevyužívám, jelikož jídlo je jídlo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. neochucený jsem měla úplně první a k němu ochucovací tablety :) Souhlas, jídlo je jídlo, také ho mám jen na zpestření :)

      Vymazat
  7. Objednávala jsi z Ronnie.cz? To se vážně u toho malého balíčku mohla vybírat příchuť? Já si objednala čoko-kokos a jelikož jsem nevěděla, že si můžu vybrat, tak mám v této příchuti jak velké tak malé balení. :D Ale chutná mi, takže mi to nevadí. Jen jsem chtěla vyzkoušet i jahodu nebo banán. Tak příště. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D No já co jsem ho tenrkát brala, tak se vybrat dalo :) každopádně důležité je, že ti chutná :)

      Vymazat
  8. Všude všichni mluví a píší o proteinech...ale mě asi moc nelákají, přijde mi to takové zbytečné, ale zároveň chápu ty, kteří je užívají :)
    jediné, co mě láká, jsou ty příchutě :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám jen tak na zpestření, jídlo je jídlo :)

      Vymazat
  9. To máme stejné problemy s tou čokoladou(příchutí) :D :) Já si jednou koupim v US nakou super prichut a bude

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsem ráda, že v tom nejsem sama :D

      Vymazat
    2. US gainery a proteiny jsou chutove opravdu nekde jinde. Extrifit je dobrej dokud neokusis US suplement. Pak ti nesmi E. do domu :-)

      Vymazat
  10. Tento samý jsem také měla a byla jsem naprosto spokojená! :))
    Aktuálně mám od Amixu, který také musím velmi pochválit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře pro tebe :), opravdu 100 lidí 100 chutí :)

      Vymazat
  11. Je pravda, že všichni teď mluví o arašídovém másle,o proteinech :-D kupuju čokoládový a vanilkový protein od značky Aptonia,přidávám ho ale pouze do dezertů,kaší (proteinová pannacotta,proteinové tyčinky,roláda) ale ráda bych vyzkoušela nějaké další značky,ze zvědavosti :-) www.lesangesneviventpasquedansleciel.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  12. WPC 80 jsem vyzkoušela všechny příchutě a musím říct,že nejlepší je vanilka a poté borůvka.Dávám si ho přímo v posilce po tréninku :-) A docela by mě zajímaly recepty na ty palačinky,tyčinky a jiné další věci :-)

    OdpovědětVymazat
  13. Já mám skvělé zkušenosti s proteinem od firmy nu3tion.cz - http://www.nu3tion.cz/proteiny
    Nejenom, že jsou bez přídavných látek, ale i skvěle chutí a jsou za super peníze v porovnaní s jinýma. Jsem proste spokojena a můžu jenom doporučit.

    OdpovědětVymazat
  14. Musím souhlasit, potravinové doplňky od Extrifit jsou super. Taky už jsem jich pár měla. Tento protein jsem teda nezkoušela, ale měla jsem od nich jiný a ten byl super. Co by mě ale docela zajímalo je jak jsou na tom jejich gainery. Nezkoušel náhodou někdo? Právě nad tím teď dost uvažuju.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jste si jistá, že gainer je něco, co potřebujete? Já osobně to vidím spíš jako zbytečnost. Pokud teda vyloženě nutně nepotřebujete přibrat. Jinak co se týče těch proteinů, tak já za sebe můžu ještě doporučit protein drink mix od Herbalife. Jestli neznáte, tak zkuste, je super. :)

      Vymazat

Děkuji za jakýkoliv komentář :), reaguji na ně zde na blogu.