Náš největší úspěch není v tom, že nepadneme, ale v tom, že vždy vstaneme, kdykoli padneme.

pondělí 10. března 2014

Ovesný makovec provoněný pomerančem

Přeji krásný sluníčkový den,
hned je člověk více nabitý pozitivní energií a dobrou náladou, když mu počasí tak přeje :) Taky už se věnujete i venkovním aktivitám? Já už 3. týdnem chodím ráno běhat a jsem spokojená :), doufám, že se takové počasí udrží co nejdéle.
Teď však k samotnému nadpisu článku, dnes k vám přicházím s receptem na opravdu skvělou buchtu (i když v mém podání asi spíš chleba :D, nemám žádnou malou formu)

Suroviny:
1 hrnek ovesných vloček (rozemletých na mouku)
1/3 - 1/2 hrnku otrub (použila jsem rýžové)
1/2 hrnku mletého máku
1 vejce
1 větší mrkev
1 pomeranč
4 - 5 lžic jogurtu
1/3 hrnku vody
1-2 lžičky skořice
1-1,5 lžičky sody či prášku do pečiva
cukr dle chuti (já dala necelou lžičku stévie)

Nejdříve si smícháme ovesné vločky s otrubami, práškem do pečiva, stévií, mákem, skořicí, pomerančovou kůrou a najemno nastrouhanou mrkví. Poté přidáme šťávu z pomeranče, žloutek, vodu, jogurt, vyšlehaný bílek a vylejeme na pečící papír do libovolné formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30-45 minut.
Makovec chutná skvěle třeba i nadrobený do jogurtu/tvarohu :) (ano, jsem barbar :D)




Doboru chuť! :)

10 komentářů:

  1. pomeranč se začal v pečení nějak rozmáhat tyjo! :) suprový

    OdpovědětVymazat
  2. Mňamky,tohle si rozhodně o víkendu musím udělat,díky za tip ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Juj, tak to vypadá moc dobře! Myslíš, že by se daly otruby něčím nahradit? A dalo by se to udělat i v domácí pekárně? :-) díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Otruby určitě vločkama :), ale jestli se to dá udělat i v domácí pekárně, těžko říct, nikdy jsem v ní nedělala :/

      Vymazat
    2. Nakonec jsem koupila otruby ;-)

      Vymazat

Děkuji za jakýkoliv komentář :), reaguji na ně zde na blogu.