Zase po pár dnech přicházím s dalším receptem na nějaké to dobré jídlo (jak jinak :)...Hned zezačátku musím říct, že nejsem milovnice jater a samotná játra nesním, i přes tuto skutečnost jsem se pustila do domácí paštiky. S výsledkem jsem opravdu spokojená a kam se na ni hrabou všechny ty kupované, které stejně než nějaké to maso (játra) obsahují (raděj pořádně nechci ani vědět co :D) nějaké fujtajbly. Recept je to velmi jednoduchý :)
400 g jater (já použila kuřecí, prý jsou chuťově nejméně výrazná)
1 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce lučiny
koření dle chuti
1 vejce
schwardzwaldská šunka (nebo slanina)
Postup je velmi jednoduchý játra a cibuli si nakrájíme na jemno a spolu s ostatními surovinami rozmixujeme (až na šunku). Šunkou či slaninou si vyložíme srnčí hřbet a nalijeme na ni směs. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 40-50 minut.
Jak jinak než s výborným domácím chlebem :) A nebojte, jde krásně namazat. |
Co vy a paštiky? Máte rádi, děláte i domácí? :)
Zvláštní je, že játra prostě nenávidím a hrozně mi smrdí, ale v paštice mi nevadí, protože tam většinou nejsou skoro vůbec cítit :) A tahle domácí paštika vypadá dobře, známí nám jednou podobnou přivezli a teda-byla skvělá :)
OdpovědětVymazatmoc pěkné :) jsi mě navnadila na další domácí paštiku,které když se vyrábí doma jsou nejlepší si myslím co mám aspoň takovou zkušenost :)
OdpovědětVymazatDomácí je domácí .... ty kupované se opravdu kolikrát nedají jíst :-))
OdpovědětVymazatTyjo paštiky moc nemusím no :( ted máme zrovna nějakou domácí ze zabíjačky ale jsem spíš na sladké :D Každpopádně jsi šikovná :)))
OdpovědětVymazatPaštiky mám moc ráda. Doma je nedělám, ale mám oblíbené místo, kam chodím na kachní s brusinkami :-)
OdpovědětVymazatSuper recept, až budu mít k dispozici mixér, vyzkouším :-) Ráda dělám všechno doma :-)
OdpovědětVymazatDá se mazat? Není moc tvrdá?
OdpovědětVymazat