Určitě většina z nás zná tofu "na slano"...Nevím jak vy, ale já mám v poslední době nejraději marinované (ještě když se opeče na pánvi, tak je to opravdu slast)...Tofu na sladko jsem zkoušela jednou kdysi a vím, že mi to fakt nechutnalo :/ To bych však nebyla já, abych mu nedala ještě aspoň jednu šanci (no co, přinejhorším to skončí v záchodě či koši)...Přemýšlela jsem, čím tofu "naředit" aby nemělou takovou typickou chuť a tvaroh byl opravdu dobrý nápad :)
V poslední době jsem si na svačiny dost oblíbila různé druhy palačinek a tento krém je i velmi vhodnou náplní do nich.
Recept se skládá z pár základních surovin a hotový je během chvilky.
Suroviny:
200 g tofu natural
250 g tvarohu ve vaničce
pořádná lžíce arašídového másla
1 banán
dle chuti med/stévii atd..
na zředění jsem použila trochu podmáslí, ale nemusí být
Postup je opravdu jednoduchý, všechno rozmixujeme :))
Co vy a tofu na sladko? Chutná vám? Zkoušeli jste? :)
V životě jsem tofu nejedla =D jake kupujes a kolik tak stojí? :)
OdpovědětVymazatNatural tofu kupuju buď v Albertu (mají ho 200 g za 20 Kč tuším, stejně tak od jiné značky v Kauflandu, ale tam jsem ho ještě nezkoušela). Tento krém je z tofu z Globusu (opět jiná značka :D) a 200 g stálo kolem 35-40 Kč tuším :) Marinované jsem kupovala v Albertu (ale už ho tam nemaj :/, cca těch 200 g kolem 35-40 kč), jinak ve zdravé výživě...
VymazatTo vypadá skvěle:) Já tofu na sladko ještě nezkoušela:(
OdpovědětVymazatUrčitě zkus, je to dobrá změna :)
Vymazattofu mi moc nejede, ale pravda, že nasladko jsem ještě nezkoušela :)
OdpovědětVymazatTaky jsem si k němu docela dlouho hledala cestu :)
VymazatZajímavý nápad, pokud je to smíchané s tvarohem, určitě by mi to chutnalo :) tvaroh já můžu ve všem :D
OdpovědětVymazatdíky za pochvalu za nápad puzzlí:)
OdpovědětVymazatmoc dobré,tofu jsem nedávno měla a je fakt dobré :)
OdpovědětVymazatVypadá to chutně =)
OdpovědětVymazatJá tofu miluju snad jakkoli upravené :D
OdpovědětVymazatZatím jsem zkoušela pouze na slano :) Ale tohle vypadá hodně dobře. Jen se zeptám, není to moc tekuté na ty palačinky? :) Nebo jo to přibližně konzistence jak jogurt? Nějak si to neumím představit :-))
OdpovědětVymazatKonzistencí připomíná jogurt a když se vynechá to podmáslí nebo použije tvaroh z alobalu, tak to bude ještě hutnější :)
VymazatNo teda, tofu na sladko by mě v životě nenapadlo...
OdpovědětVymazatDíky,že jsi stejného názoru :)
OdpovědětVymazatZní báječně :*
OdpovědětVymazatNo tofu nasladko musím vyzkoušet! Musím napravit!
OdpovědětVymazatMyslíte, že by se to dalo použít jako krém do dortu? Díky. Eva
OdpovědětVymazat